Over ons

SYMPLY STRINGS

POP CLASSICS PLAYED CLASSICAL

Almut Hauser

werd geboren in Hof (Beieren)

en begon op haar zesde met vioolspelen. Ze zat in de talentenklas van Lydia Dubrovskaya in Augsburg

en studeerde aan de Musikhochschule Detmold bij Eckhart Fischer en de Musikhochschule Düsseldorf bij Andreas Krecher. Ze was altijd bijzonder geïnteresseerd in kamermuziek en op haar zeventiende was ze één van de oprichters van de Bayerische Kammerphilharmonie, waarmee ze nog met Dave Brubeck speelde. Almut werkte mee aan opnames van Consortium Classicum en de band Krisenherd. Sinds 2002 is ze lid van het Orkest van het Oosten.

Dorothea Mertin

is geboren in Berlijn. Haar eerste vioollessen kreeg zij toen ze tien jaar oud was, bij Professor Emil Seiler. Later was zij leerling van Manfred Spies, violist bij de opera 'Staatstheater Stuttgart' en jazzviolist. Ze studeerde klassiek viool bij Eugen Prokop in Mannheim en bij Conrad von der Goltz in Würzburg. Dorothea is sinds 1989 in dienst van het Orkest van het Oosten. Daarnaast speelt zij tangomuziek, is gespecialiseerd in Ierse en Scandinavische folk, en heeft sinds kort zelfs de weg naar de jazz gevonden.

Michel Kroese

is geboren in Melbourne,

Australië. Hij begon zijn muzikale carrière op de basgitaar in verschillende popbandjes in Nijmegen. Later is hij klassiek contrabas gaan studeren bij Paul Godwaldt aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, nu de Fontys Hogeschool. In 1991 is hij begonnen als plaatsvervangend aanvoerder in het Forum Filharmonisch Orkest in Enschede, nu het Orkest van het Oosten. Michel vindt het een uitdaging

om de liedjes zonder drums toch

te laten swingen.

Voor informatie over viool-, gitaar- en contrabaslessen kunt u een mailtje sturen naar info@symplystrings.nl

Copyright @ All Rights Reserved

Rob Besselink

is geboren en getogen

in Enschede, waar hij klassiek gitaar en lichte muziek studeerde aan het conservatorium. Hij heeft zich gespecialiseerd in het allround zijn en is altijd op zoek naar de juiste samensmelting van klassieke melodieën, jazzy harmonie en eigentijds ritme. Hij voelt zich thuis tussen de strijkers - de gitaar is immers de viool van de popmuziek. Rob speelt en zingt in verschillende ensembles en heeft een gitaarlespraktijk

in Enschede.

Symply Strings is in 2012 opgericht door Michel Kroese, contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Hij wilde zijn jeugdliefde - de popmuziek - nieuw leven inblazen. Samen met gitarist Rob Besselink legt hij het fundament onder de melodische partijen van de violistes Almut Hauser en Dorothea Mertin. Het kwartet speelt instrumentale versies van popklassiekers en hits van nu.